PSV knokt zich terug en eindigt oefencampagne met overwinning op Valencia

PSV knokt zich terug en eindigt oefencampagne met overwinning op Valencia

28-07-2018 20:56
116

PSV heeft de oefencampagne afgesloten met een zege op Valencia. In het Philips Stadion werd het zaterdagavond 2-1 voor de kampioen van Nederland. Luuk de Jong en Gastón Pereiro scoorden namens PSV. 

Na een klein halfuur in Eindhoven kwam Valencia, dat afgelopen seizoen op de vierde plek eindigde in de Spaanse competitie, op voorsprong. Carlos Soler kreeg de bal in het strafschopgebied voor zijn voeten en schoot met enig fortuin binnen. 

Nog voor de pauze knokte PSV zich terug naar een voorsprong. Eerste kopte targetman de gelijkmaker binnen. Diezelfde De Jong werd vlak voor het rustsignaal naar de grond gehaald in het strafschopgebied. De scheidsrechter van dienst kende een penalty toe en Gastón Pereiro schoot binnen. 

Na de pauze werd onder meer Hirving Lozano in het veld gebracht door trainer Mark van Bommel. Voor de Mexicaanse goalgetter betekende het pas zijn eerste optreden namens PSV tijdens de voorbereiding. Ook onder meer Dante Rigo, Jordan Teze en Derrick Luckassen kwamen in de ploeg tijdens een verdere bloedeloze tweede helft. 

Volgende week speelt PSV het duel om de Johan Cruijff Schaal. Feyenoord is dan de tegenstander. 

Opstelling PSV: Zoet, Dumfries, Schwaab, Viergever, Angelino, Hendrix, Rosario, Pereiro, Malen, De Jong en Bergwijn.