'Spurs in gesprek over grote Alderweireld-transfer: verschil van 12 miljoen euro'

'Spurs in gesprek over grote Alderweireld-transfer: verschil van 12 miljoen euro'

29-07-2018 11:14
75

Manchester United en Tottenham Hotspur zijn nog altijd in gesprek over Toby Alderweireld. Dat meldt The Manchester Evening News dit weekend. United is op zoek naar een extra verdediger en Alderweireld (29) wil graag naar een club waar hij méér kan verdienen. 

Eerder dit jaar werd bekend dat Spurs niet kan - of wil - voldoen aan de salariseisen van de Belgische stopper. De Premier League-club is daarom geneigd om Alderweireld deze zomer te verkopen. In een eerder stadium leek het prijskaartje van de voormalig Ajacied, naar verluidt zo'n 75 miljoen euro, een te groot obstakel voor Manchester United. Nu lijken de twee grootmachten toch nader tot elkaar te komen.

Volgens MEN zit er momenteel nog een verschil van ongeveer tien miljoen pond - zo'n twaalf miljoen euro - tussen vraag en aanbod. De verwachting is dat United en Spurs richting het einde van de transferwindow tot een akkoord zullen komen. Waarschijnlijk zal de transfersom uiteindelijk neerkomen op een slordige 50 à 55 miljoen. In Engeland mogen clubs tot donderdagavond 9 augustus spelers kopen. 

Tottenham hoopte Anthony Martial te kunnen betrekken in een deal, maar MEN vermoedt dat United hem alleen naar een buitenlandse club wil laten verkassen. Onder meer Bayern München en Paris Saint-Germain worden aan Martial gelinkt.