Van Bronckhorst verrast en kiest meteen voor Clasie in traditioneel openingsduel

Van Bronckhorst verrast en kiest meteen voor Clasie in traditioneel openingsduel

29-07-2018 13:29
56

Feyenoord begint zondag met Jordy Clasie aan de oefenwedstrijd tegen Levante UD. Het is de eerste keer sinds zijn terugkeer dat de middenvelder in de basis staat.

Clasie tekende vorige week in De Kuip en blijkt fit genoeg om meteen een plek in de basiself op te eisen. Hij is de vervanger van Karim El Ahmadi, die na het WK vertrok naar Al-Ittihad uit Saudi-Arabië. Clasie vormt het middenveld met Tonny Vilhena en Jens Toornstra.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst kiest verder voor Brad Jones onder de lat. Justin Bijlow, die in de voorbereiding een goede indruk maakt, begint daardoor op de bank. In de verdediging staan Jeremiah St. Juste, Sven van Beek, Jan-Arie van der Heijden en Calvin Verdonk. Robin van Persie is de spits. Hij wordt geflankeerd door Steven Berghuis en Sam Larsson.

Feyenoord speelt tegen Levante de eerste thuisduel van het seizoen 2018/2019. De tegenstander tijdens de traditionele openingswedstrijd is dit jaar het Spaanse Levante, dat uitkomt in de Primera División.

De opstelling: Jones; St. Juste, Van Beek, Van der Heijden, Verdonk; Clasie, Toornstra, Vilhena; Berghuis, Van Persie, Larsson.