Feyenoord sluit voorbereiding af met mooie goals én zege: Levante verslagen

29-07-2018 16:24
62

Feyenoord heeft de oefencampagne met een goed gevoel afgesloten. Zondagmiddag werd het Spaanse Levante in De Kuip verslagen. Jens Toornstra en Steven Berghuis scoorden na rust: 2-1.

Zonder de geblesseerden Yassin Ayoub en Nicolai Jörgensen en met onder meer aanwinst Jordy Clasie in de basis, kreeg Feyenoord al heel vroeg in het duel met Levante een grote kans op de openingstreffer. Een vrije trap van Berghuis vloog echter nét naast de paal. Naast een paar kansjes viel er verder weinig te genieten tijdens de eerste helft.

Na de pauze wisten de Rotterdammers tweemaal het doel te vinden. In de 53e minuut schoot Toornstra fraai en hard raak na een lage voorzet van Jerry St. Juste. De 2-0 van Berghuis was ook fraai. Uitblinker Robin van Persie zette de aanvaller fantastisch vrij met een mooie steekbal.

In de absolute slotfase deed Levante, dat afgelopen seizoen op de vijftiende plek in de Primera Division eindigde, nog iets terug. Brad Jones wist in eerste instantie een inzet te keren, maar zag een poging van Jason enkele seconden later in het doel verdwijnen. De gelijkmaker viel niet meer. Dat was vooral te danken aan Jones, die nog een prachtige redding verrichtte.

Volgende week zaterdag speelt Feyenoord het eerste officiële duel van het nieuwe seizoen. PSV is de tegenstander in de strijd om de Johan Cruijf Schaal.

Opstelling Feyenoord: Jones, St. Juste, Van Beek, Van der Heijden, Verdonk, Clasie, Toornstra, Vilhena, Berghuis, Van Persie en Larsson.