Klaassen zag wintertransfer afketsen: 'Jammer, maar wereld stortte niet in'

Klaassen zag wintertransfer afketsen: 'Jammer, maar wereld stortte niet in'

30-07-2018 07:30
17

Davy Klaassen wil zijn carrière nieuw leven inblazen bij Werder Bremen na een mislukte periode bij Everton. Volgens teamgenoot Niklas Moisander hoeft de Bundesliga-club niet het eindstation voor de 25-jarige middenvelder te zijn.

"Voor ons is hij een echte versterking", zegt Moisander in het Algemeen Dagblad. "En voor Davy is dit een goede plek om weer te kunnen voetballen. Als hij hier één of twee jaar goed speelt, dan kan hij weer hogerop." De Fin plaatst wel een kanttekening. "De Bundesliga is geen grapje. Hij zal wat tijd nodig hebben om zich aan te passen. Die had Milot Rashica ook nodig."

Klaassen is blij met zijn Duitse avontuur, nadat in de winter een transfer naar Napoli was afgeketst. "Dat was allemaal te kort dag. De trainer (Sam Allardyce, red.) vertelde het me op de laatste dag voor de transferdeadline. Eigenlijk wil je dat soort dingen niet beslissen op het laatste moment. Het was jammer dat het niet doorging. Maar ik had niet iets van: nu stort mijn wereld in."

De middenvelder hoopte deze zomer eigenlijk op een kans onder Marco Silva, de nieuwe manager van The Toffees. "Maar het werd snel duidelijk dat het er niet in zat." Hij twijfelde niet aan zichzelf. "Ik heb veel momenten gehad waarop ik dacht: wat doe ik hier nog? Maar het is ook weer niet zo dat ik nu aan iedereen wil laten zien dat ik nog kan voetballen."