Bijzonder transfergerucht: Betis heeft belangstelling voor Ajax-flop van 4 miljoen

Bijzonder transfergerucht: Betis heeft belangstelling voor Ajax-flop van 4 miljoen

30-07-2018 11:24
167

De naam van Luis Manuel Orejuela prijkt op een lijstje van Real Betis. Het Spaanse Estadio Deportivo meldt dat. Betis, afgelopen seizoen op de zesde plek geëindigd in de Primera Division, is naarstig op zoek naar een nieuwe rechtsback. 

Topkandidaat om de defensie te versterken is Martín Montoya, weet Estadio DeportivoHij is echter ook de duurste optie. Orejuela lijkt een relatief goedkoop alternatief. Andere namen die naar voren worden geschoven door het medium, zijn Josip Pivaric (Dinamo Kiev) en Jérôme Roussillon (Montpellier).

Mocht de 22-jarige Orejuela deze zomer inderdaad vertrekken uit Amsterdam, dan gaat hij waarschijnlijk de geschiedenis in als één van de grootste miskopen uit de recente clubgeschiedenis. Een jaar geleden betaalden Ajax en directeur spelersbeleid Marc Overmars een kleine vier miljoen euro voor de Colombiaan. Sindsdien deed hij welgeteld 44 minuten mee in de Eredivisie.

Afgelopen week schreef El Deportivo al dat Orejuela mogelijk terugkeert naar zijn vaderland. De rechtspoot heeft in Amsterdam een contract tot medio 2022.