'Real Madrid in wachtkamer gezet: Engelse grootmacht stelt voorwaarde voor deal'

'Real Madrid in wachtkamer gezet: Engelse grootmacht stelt voorwaarde voor deal'

30-07-2018 17:15
30

Real Madrid is in de wachtkamer gezet door Chelsea. De Londenaren willen pas praten over een transfer van Thibaut Courtois, als de opvolger van de Belgische doelman bij Chelsea getekend heeft. Dat meldt Sky Sports maandag.

De Koninklijke heeft zijn zinnen gezet op de komst van Courtois en heeft zich eerder al bij Chelsea gemeld voor de doelman van het Belgische elftal. Chelsea is niet happig op een vertrek van Courtois, maar de financiële mogelijkheden van Real lijken de Engelse clubleiding toch te kunnen overtuigen. Echter, Chelsea wil hoe dan ook een nieuwe eerste doelman hebben voordat Courtois, die graag naar Real wil, ergens tekent. 

Daarom heeft Chelsea besloten om gesprekken met Real voorlopig te staken, zodat de club tijd heeft om een keeper aan te trekken. Jordan Pickford, concurrent van Maarten Stekelenburg bij Everton, staat al langer op het verlanglijstje van Chelsea. De club heeft Pickford nu omcirkeld als topprioriteit op transfergebied. Pickford zou zo'n 65 tot 70 miljoen euro moeten kosten. 

Aan de andere kant heeft Chelsea ook baat bij een transfer van Courtois. De Belg heeft een contract tot 2019 en zou dus volgende zomer gratis de deur uitlopen. Op dit moment kan de club nog een krappe veertig miljoen euro vangen voor de sluitpost.