'Ambitieus Barcelona wil concurrentie bijhouden met deal van 300 miljoen euro'

'Ambitieus Barcelona wil concurrentie bijhouden met deal van 300 miljoen euro'

30-07-2018 19:37
48

FC Barcelona wil de komende jaren 300 miljoen euro extra binnenhalen door de naam van het stadion te veranderen. Het is de bedoeling dat een commerciële partij zich aan Camp Nou verbindt.

Dat schrijft de Spaanse krant Marca. Barcelona wil de komende jaren commercieel een grote slag slaan en is bereid om te luisteren naar aanbiedingen van bedrijven die zich aan de club willen verbinden. In 2015 werd hier al over gesproken. De club hoopte toen 200 miljoen euro binnen te halen met het ambitieuze plan, maar zet nu in op 300 miljoen euro.

Dat Barcelona naar Amerika is afgereisd voor een trainingskamp is niet voor niets. De club krijgt daar toegang tot diverse markten, die Barcelona kunnen helpen om de naamsbekendheid te vergroten. Ook China en Japan zijn interessant voor Barcelona.

Marca schrijft dat de kans aanwezig is dat er Amerikaanse en Aziatische partijen zijn die zich voor 300 miljoen aan Barcelona willen binden, al wordt daar voorlopig geen beslissing over genomen. Hier wordt begin 2019 over gestemd op een bijeenkomst. Barcelona beseft dat er extra geld nodig is om de concurrentie aan te kunnen blijven gaan met de concurrentie.