'Brands gaat voor transferverrassing en meldt zich bij Manchester United'

'Brands gaat voor transferverrassing en meldt zich bij Manchester United'

30-07-2018 23:50
24

Niet Wolverhampton Wanderers, maar Everton wordt mogelijk de nieuwe werkgever van Marcos Rojo. Director of football Marcel Brands heeft veel geld over om de Argentijnse international van Manchester United naar Goodison Park te halen.

Dat melden The Telegraph, Manchester Evening News, The Mirror, The Daily Mail en The Sun. Wolverhampton wilde met Rojo een grote vis vangen, maar is nu ingehaald door Everton. Volgens de Engelse media hebben The Toffees nu de beste papieren voor de Argentijn. 

The Telegraph stelt dat het salaris van Rojo mogelijk een struikelblok is voor Everton. De verdediger verdient bij United een slordige 134.000 euro per week. De speler zal dus water bij de wijn moeten doen om een transfer mogelijk te maken. 

Rojo, die in maart nog een nieuw contract tekende bij United, heeft van de clubleiding te horen gekregen dat hij weg mag, maar alleen als het juiste bedrag betaald wordt. Naar verluidt aast United op dertig miljoen pond. Omgerekend is dat meer dan 34 miljoen euro.

Ondertussen is Brands verrassend genoeg nog steeds geïnteresseerd in Yerry Mina, ondanks dat Rojo hoog op het verlanglijstje staat. De technische man van Everton wil zakendoen met zijn werkgever FC Barcelona, nadat hij eerder al Lucas Digne los wist te weken bij de Spanjaarden. Die transfer wordt spoedig aangekondigd.

Mina staat ondertussen ook op de lijst bij United, dat hem ziet als alternatief voor Harry Maguire. Maguire heeft van Leicester City een nieuw contract aangeboden gekregen, waardoor een zomerse transfer van de Engelse WK-ganger ineens een stuk minder zeker is.