FC Emmen weert Ajax-, Feyenoord- en PSV-shirts: 'Kan voor irritatie zorgen'

FC Emmen weert Ajax-, Feyenoord- en PSV-shirts: 'Kan voor irritatie zorgen'

31-07-2018 07:54
105

FC Emmen wil tijdens het debuutseizoen in de Eredivisie geen toeschouwers in Ajax-, Feyenoord- of PSV-shirts op de eigen tribunevakken zien. Volgens veiligheidsmanager Johan Boers is deze maatregel nodig om de algemene veiligheid op De Oude Meerdijk te garanderen.

Ook voor kinderen is het niet toegestaan om shirts, sjaaltjes of petjes van hun favoriete club mee de tribune op te nemen. "Nee, dat mag niet", bevestigt Boers in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "Natuurlijk snappen we dat er mensen zijn die naast FC Emmen nog andere favoriete club hebben. Dat is allemaal prima", vervolgt de veiligheidsmanager. "We weten ook dat uitingen van concurrerende clubs voor irritaties kunnen zorgen of zelfs als een provocatie kunnen worden gezien. Vandaar het verduidelijken van de huisregels." Deze maatregel geldt overigens niet voor de fans die plaatsnemen in het uitvak.

Wedden

Meer odds

De Drentenaren moeten meer aandacht aan veiligheid besteden, nu ze in de Eredivsie actief zijn en meer risicowedstrijden gaan afwerken. "De Eredivisie is andere koek", vat burgemeester Eric van Oosterhout samen. "Op die wedstrijden komt veel meer volk af. Alle seizoenkaarten waren binnen een mum van tijd verkocht en de verwachting is dat ook het uitvak iedere wedstrijd vol zal zitten." FC Emmen werkte vorig seizoen met 35 stewards, maar kan volgens Boers wel versterking gebruiken. "Na de promotie hebben zich nog zo’n vijftien liefhebbers aangemeld. Zij gaan op cursus. Wat mij betreft melden zich nog zo’n vijftien mensen aan."