Lopetegui wijst 'Ronaldo-opvolger' aan: 'Geweldige speler, met enorme kwaliteiten'

Lopetegui wijst 'Ronaldo-opvolger' aan: 'Geweldige speler, met enorme kwaliteiten'

Gepubliceerd: dinsdag 31 juli 2018 om 09:53di 31-07-2018 om 09:53

Julen Lopetegui erkent dat Gareth Bale grotendeels verantwoordelijk wordt voor de erfenis van Cristiano Ronaldo bij Real Madrid. De trainer heeft hoge verwachtingen van de aanvaller uit Wales.

"Toen ik hier tekende, was Ronaldo nog speler van Real. Maar al snel uitte hij zijn vertrekwens", zegt Lopetegui, geciteerd door Marca. "Het is als coach een uitdaging om een sterk elftal neer te zetten zonder Cristiano. Hij is een van de belangrijkste spelers uit de historie van Real. De club respecteerde zijn nalatenschap door mee te werken aan een vertrek."

Lopetegui vestigt zijn hoop het komende seizoen op Bale. "Wij zijn ervan overtuigd dat Bale een geweldig jaar tegemoet gaat en we verwachten veel van hem", aldus de 51-jarige Spanjaard. "We zullen hard werken om hem zijn topvorm te laten bereiken. Gareth is een geweldige speler, met enorm veel kwaliteiten. Hij kan helpen het gat te vullen. Het is een kans om zijn talent te tonen."

Hoewel de bankrekening goed gevuld is, wist Real nog geen topaankoop te doen. Voor Lopetegui is dat ook geen noodzaak. "We zijn heel tevreden met de huidige selectie en weten zeker dat we kunnen strijden om al onze doelen te behalen. We willen een geweldig team zijn op het veld."

Poll

Kan Bale Ronaldo doen vergeten?

(5784 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws