Heracles-routinier stopt per direct: 'Daarom besloten deze stap te maken'

Heracles-routinier stopt per direct: 'Daarom besloten deze stap te maken'

31-07-2018 10:08
8

Nieuws uit Almelo: Heracles-doelman Harm Zeinstra heeft zijn carrière als profvoetballer per direct geëindigd. Dat maakt de club via de officiële kanalen bekend. 

De 29-jarige Zeinstra gaat zich focussen op een loopbaan in het bedrijfsleven. "Ik was op zoek naar een uitdaging op andere vlakken en wilde graag ambities waarmaken die ik niet direct in mijn voetbalcarrière terug vond. Ik kreeg de kans om als consultant aan de slag te gaan bij NMC Bright, een adviesbedrijf in de sportwereld. Daarnaast ga ik een master volgen aan het Johan Cruyff Institute. Dat plaatje heeft mij doen besluiten deze stap te maken", wordt de goalie geciteerd.

Wedden

Meer odds

Eerder speelde hij voor onder meer sc Heerenveen en SC Cambuur. "Vanaf mijn tiende ben ik dagelijks met voetbal bezig geweest. Het zal wennen zijn dat dat vanaf nu niet meer het geval is, maar ik zie deze stap dermate zitten dat ik enorm gemotiveerd ben om de switch te maken."

Bucker
Heracles heeft al een nieuwe sluitpost gevonden als opvolger van Zeinstra: Koen Bucker. Hij komt over van Jong AZ. Bucker is voor twee jaar vastgelegd. "Ik ben blij om hier te hebben getekend en heb enorm veel zin in het seizoen. Heracles Almelo is een mooie club, waar ik me verder hoop te ontwikkelen", zegt de 22-goalie.