Pissig Ajax 'overweegt banden te verbreken': Ze begrijpen het niet

Pissig Ajax 'overweegt banden te verbreken': "Ze begrijpen het niet"

31-07-2018 14:17
190

Ajax overweegt om de banden met zusterclub Ajax Cape Town te verbreken. De Amsterdammers zijn not amused over de manier waarop door ACT is gehandeld en gecommuniceerd inzake de degradatie van de club. Dat blijkt uit woorden van directeur Ari Efstathiou. 

Eerder deze maand werd degradatie van Cape Town nog ongedaan gemaakt door de rechter, maar vrijdag werd bekend dat het doek wel degelijk is gevallen voor de zusterclub van Ajax. Cape Town besloot niet meer in beroep te gaan tegen die beslissing. Enkele maanden geleden werd in de strijd tegen degradatie een speler opgesteld die eigenlijk niet in actie had mogen komen. De straf die dat opleverde, leidde tot degradatie. 

De onzekerheid over wél of geen degradatie heeft lang geduurd bij de Zuid-Afrikaanse club en blijkbaar is dat bij Ajax in het verkeerde keelgat geschoten. Efstathiou laat aan IOL weten dat er serieuze twijfels bestaan over voortzetting van de samenwerking. 

"Ajax begrijpt niet waarom dit zo lang heeft moeten duren", zegt Efstathiou. "Ze snappen niet dat de definitieve beslissing zó lang is uitgesteld. Vanzelfsprekend zijn ze teleurgesteld over alle gebeurtenissen. Ze steunen ons nu nog wel, maar ik moet eerlijk zeggen dat er inmiddels ook serieuze twijfels zijn."

Ajax is voor 51 procent aandeelhouder van Cape Town.