Van der Gijp vereffent rekening met blunderend RTL: 'Pleurden bijna van hun stoel'

Van der Gijp vereffent rekening met blunderend RTL: 'Pleurden bijna van hun stoel'

31-07-2018 14:50
85

Het vertrek van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp bij RTL is volgens laatstgenoemde vooral te wijten aan mismanagement van hun oude werkgever. Het trio begint vanaf volgende week aan een nieuw seizoen van de populaire talkshow VI - niet bij RTL, maar op Veronica. 

RTL heeft geblunderd door de drie niet binnenboord te houden, stelt Van der Gijp in gesprek met Veronica Magazine. "We hadden al zes jaar hetzelfde contract. Wij hebben iets meer geld gevraagd omdat het waarschijnlijk het laatste contract zou worden na tien jaar, het houdt een keer op."

Volgens Van der Gijp betrof het een bescheiden bedrag. "Nou, die mensen pleurden bijna van hun stoel. Alsof we een oneerbaar voorstel deden. Daar begrepen wij niks van. Ze hebben de boel echt slecht gemanaged."

Hij betrapte RTL bovendien op een arrogante houding. "Als wij met z’n drieën bij de leiding zaten, dan was het ook altijd van: ja, de kijkcijfers lopen terug, de sponsoring gaat niet best, jullie publiek wordt steeds ouder… Ik had weleens de neiging om te vragen: waarom stoppen jullie dan niet?"