De competitie zit vol met talentvolle spelers van bijvoorbeeld PSV en Ajax

"De competitie zit vol met talentvolle spelers van bijvoorbeeld PSV en Ajax"

31-07-2018 19:40
18

Nicolas Isimat-Mirin weet dat hij in een competitie speelt die minder hoog aangeschreven staat dan diverse Europese topcompetities. De PSV'er staat open voor een grotere competitie.

"Dit is een competitie die minder aandacht krijgt dan de vijf grootste Europese competities", vertelt Isimat in een interview met het Franse Foot Mercato. "Maar ik denk dat de beste teams van hoog niveau zijn. Het gaat hier tussen vier of vijf clubs. Daarna is er maar een klein gat tussen de rest."

"Dat weerhoudt de clubs er echter niet van om spelers op te halen (van de Nederlandse clubs, red.). De competitie zit vol met talentvolle spelers van bijvoorbeeld PSV en Ajax. Dat zijn jonge spelers, die vroeg begonnen zijn en een hoge marktwaarde hebben. Als de clubs ze weten te behouden, zijn ze in staat om mooie dingen te laten zien."

Isimat krijgt de vraag in welke competitie hij zichzelf ooit ziet spelen. "De Bundesliga en Ligue 1 zijn interessant. Ik heb interesse in een ambitieus project waarin we Europees voetbal kunnen spelen en waar ik mijn ervaring over kan brengen. Ik ben klaar om nieuwe doelen te bereiken."

Lees ookVertrek bij PSV lonkt: "Twee, drie details die een transfer blokkeren"