Update: Jones vertrokken bij Feyenoord: transfer van routinier bevestigd

Update: Jones vertrokken bij Feyenoord: transfer van routinier bevestigd

01-08-2018 07:06
133

EXCLUSIEF - Feyenoord moet sterk rekening houden met een vertrek van eerste doelman Brad Jones. De Australische keeper is met Al-Nassr uit Saudi-Arabië in gesprek over een transfer.

Jones, die in de zomer van 2016 in De Kuip tekende, kan in het Midden-Oosten een veelvoud verdienen van zijn Feyenoord-salaris. De 36-jarige sluitpost wil die kans niet laten lopen en is daarom bereid zijn post als eerste keeper van Feyenoord te verlaten. De doelman heeft van Feyenoord zelfs al toestemming gekregen om naar Saudi-Arabië af te reizen.

Beide clubs hebben nog geen akkoord bereikt, maar verwacht wordt dat dit snel gebeurt zodra Jones alle lichten op groen zet. Zijn huidige contract loopt nog tot medio 2019. Feyenoord wilde die verbintenis graag openbreken, maar lijkt zich dus op te moeten maken voor een afscheid van de Australische keeper.

Jones is al medisch gekeurd in Zuid-Europa, waar Al-Nassr op trainingskamp was. Hij kan ploeggenoot worden van Nordin Amrabat, die half juli al bij Al-Nassr tekende. 

Reactie Feyenoord
Feyenoord wil het bericht dinsdagavond bevestigen noch ontkennen. "Wij kunnen geen reactie geven. Als er nieuws is, melden we dat via onze website", laat een woordvoerder van de club weten.

(Wout Stravers en Bennett van Fessem)

Update 1 augustus 07.04 uur: Jones is vertrokken bij Feyenoord. Al-Nassr heeft de transfer van de 36-jarige routinier via de officiële kanalen bevestigd. De Telegraaf meldt dat het contract van Jones door Feyenoord is ontbonden. De doelman werd gratis opgehaald en heeft zich altijd ingezet voor de landskampioen van 2017. Joris Delle is inderdaad gepolst door Feyenoord om Jones op te volgen. De voormalig NEC-doelman staat open voor een avontuur in De Kuip.

 

Jones in 2017 met de kampioensschaal na Feyenoord-Heracles Almelo (ProShots)