Johan Cruijff Schaal 'boeit PSV-fans niet': Het gaat gewoon nergens over

Johan Cruijff Schaal 'boeit PSV-fans niet': "Het gaat gewoon nergens over"

Gepubliceerd: woensdag 1 augustus 2018 om 12:39wo 01-08-2018 om 12:39

'Niemand in Eindhoven' geeft iets om de Johan Cruijf Schaal. Dat zegt Jan Poortvliet, oud-speler van de kampioen. Komende zaterdag staat de jaarlijkse clash om de Nederlandse Super Cup op het programma. PSV speelt tegen bekerwinnaar Feyenoord. 

"Niemand die er wakker van ligt in Eindhoven, van die Super Cup. Ik heb die wedstrijd nooit gespeeld. Die bestond toen niet. Ja, in Europa. Maar niet in Nederland. Als PSV wint is het een prijs en anders is het een opwarmer geweest. Dat kun je natuurlijk al uittekenen. Wat mij betreft mag je dat duel afschaffen. Het gaat nergens om", tekent Voetbal International op uit de mond van Poortvliet. 

"Maar áls je hem speelt, wil je hem ook winnen. Reken maar dat PSV als de brandweer gaat. Het is de eerste echte wedstrijd onder Mark van Bommel. Die wil meteen zijn stempel drukken. We hebben al gezien dat hij heel anders wil spelen met PSV, dus dan wil je zeker voor je eigen publiek meteen laten zien wat je kunt. Wat dat betreft is het eigenlijk meer het laatste serieuze oefenduel."

Poortvliet gelooft niet dat het publiek warmloopt voor de ontmoeting. "Het voelt ook niet als een echte wedstrijd. Want je kunt helemaal niets winnen, het gaat gewoon nergens over."

Poll

Vind jij de JC Schaal een belangrijke prijs?

(6068 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws