Breaking news uit Italië: 'Juventus en AC Milan eindelijk akkoord over megadeal'

Breaking news uit Italië: 'Juventus en AC Milan eindelijk akkoord over megadeal'

01-08-2018 17:20
17

Juventus en AC Milan hebben nu dan toch een definitief akkoord bereikt over de complexe deal waarbij Gonzalo Higuaín bij betrokken is. Diverse Italiaanse media melden dat woensdagmiddag. 

Dinsdagavond werd duidelijk dat de deal vertraging had opgelopen, omdat Higuaín forse financiële eisen had. Volgens Gianluca Di Marzio zijn de onderhandelingen woensdagochtend toch in een stroomversnelling geraakt, waarna de deal in de loop van de dag kon worden afgerond.

Het betekent dat Higuaín op huurbasis naar AC Milan vertrekt. Volgende zomer heeft de club uit Milaan een optie om de Argentijnse spits definitief over te nemen. Ook Mattia Caldara verruilt Juventus voor AC Milan, terwijl Leonardo Bonucci de omgekeerde weg bewandelt.

Volgens de berichtgeving worden de handtekeningen in de komende uren gezet en is het dus een kwestie van tijd tot de clubs de deal bekendmaken. Vorige week bereikten de clubs al een principe-akkoord, maar een definitief akkoord liet lange tijd op zich wachten. 

Caldara werd afgelopen seizoen door Juventus verhuurd aan Atalanta Bergamo, waardoor de eenmalig Italiaans international uiteindelijk nooit in actie kwam voor de hoofdmacht van zijn club. Bij AC Milan hoopt hij op speelminuten in de top van de Serie A. Die kans is aanzienlijk, nu Bonucci na een jaar alweer terugkeert bij Juventus.