Eiting doet beroep op Ajax-maatje: Ik wil zeker dat hij blijft, honderd procent

Eiting doet beroep op Ajax-maatje: "Ik wil zeker dat hij blijft, honderd procent"

02-08-2018 10:55
107

Carel Eiting denkt dat Frenkie de Jong ook ná het sluiten van de transfermarkt bij Ajax speelt. De twee Ajacieden zijn goede bevriend en hebben dus veel contact met elkaar.

Op de vraag van AT5 of De Jong wel eens praat over een mogelijk vertrek bij Ajax, antwoordt Eiting: "We hebben het over alles, zoveel zaken bespreken we. Ik wil zeker dat hij blijft, honderd procent. Je moet het natuurlijk subtiel brengen, maar wat voor mij voorop staat is dat ik er ook voor hem ben. Natuurlijk ben ik er voor Ajax, maar ook voor hem. Volgens mij wil hij heel graag blijven, maar we gaan meemaken wat er gaat gebeuren."

Na de overwinning op Sturm Graz (1-3), waardoor Ajax zich plaatste voor de derde voorronde van de Champions League, zat Eiting 'vol adrenaline'. "Misschien ga ik nog een beetje lullen over de wedstrijd. Lullen mag ik niet zeggen van mijn opa en oma, dus ik bedoelde even napraten", lacht de twintigjarige uitblinker, die van tevoren niet dacht Ajax zo makkelijk van Sturm Graz zou winnen. "Ik heb ze nooit eerder zien voetballen."

Lees ook: Zeven conclusies: Ajax dankt ijverige Eiting en verzekert zich van miljoenen