'Mexico is eruit na Osorio-ontslag en kiest voor Nederlandse interim-bondscoach'

'Mexico is eruit na Osorio-ontslag en kiest voor Nederlandse interim-bondscoach'

Gepubliceerd: donderdag 2 augustus 2018 om 11:10do 02-08-2018 om 11:10

Het lijkt erop dat Mexico na het vertrek van Juan Carlos Osorio voor een Nederlandse bondscoach kiest: Hans Westerhof. Hij gaat op interim-basis aan de slag.

Dat meldt het goed geïnformeerde Record. Mexico nam vorige week afscheid van Osorio, die El Tri naar een recordaantal van 33 zeges in de 52 interlands leidde. Op het WK strandde Mexico in de achtste finale tegen Brazilië. In de zoektocht naar een opvolger is de Mexicaanse voetbalbond uitgekomen bij Westerhof.

De Nederlander gaat op interim-basis aan de slag, zodat Mexico in de tussentijd op zoek kan naar een permanente opvolger van Osorio. In dat geval is Westerhof eindverantwoordelijk rond de vriendschappelijke interlands tegen Uruguay (8 september) en de Verenigde Staten (12 september).

Westerhof is als technisch supervisor van Pachuca geen onbekende in het Mexicaanse voetbal. Die functie combineert hij met een baan als commissaris bij sc Heerenveen. In het verleden werkte Westerhof als trainer bij Chivas de Guadalajara (2002-2003), Club Necaxa (2007-2008) en Pachuca (2011).

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws