'PSV hield zich niet aan zijn beloftes, ik ben er voor een stukje bedrogen'

'PSV hield zich niet aan zijn beloftes, ik ben er voor een stukje bedrogen'

02-08-2018 13:16
123

Het is onterecht dat Zakaria Bakkali wordt afgeschilderd als een enfant terrible. Dat stelt de Belgische aanvaller zelf. Bakkali vertrok in 2015 met veel bombarie bij PSV, waar hij zijn contract niet wilde verlengen.

Bakkali en PSV kwamen er niet uit over een nieuw contract, waardoor de aanvaller op een zijspoor belandde in Eindhoven. "Een zware periode", zucht hij tegenover Het Laatste Nieuws. "Die degradatie had niks met mijn talent te maken, wel met dat dispuut. PSV hield zich niet aan zijn beloftes - sportief en financieel. Ik ben er voor een stukje bedrogen. Maar spijt? Nee, dat niet."

Het enige wat Bakkali betreurt, is dat PSV hem afschilderde als een probleemkind. "PSV heeft me ten onrechte als enfant terrible neergezet. Ik ben niet zo. Tegen Rennes zat ik op de tribune naast een fan. Hij vertelde me dat ik best sympathiek ben. En dat ik een volwassen indruk gaf. Hij had gelijk."

"Wat wel correct is: destijds waren mijn familie en ik niet voorbereid op de harde voetbalwereld. Nu wel", knipoogt Bakkali, die deze zomer tekende bij Anderlecht. "Jorge Mendes (van Cristiano Ronaldo, red.) is mijn makelaar."