'Napoli kan Ajax helpen: Italianen willen bekende naam van Luik overnemen'

'Napoli kan Ajax helpen: Italianen willen bekende naam van Luik overnemen'

02-08-2018 15:17
36

De kans is aanwezig dat Standard Luik binnen afzienbare tijd doelman Guillermo Ochoa kwijtraakt. Napoli heeft de Mexicaanse doelman gebombardeerd tot prioriteit nummer één voor deze transferzomer. 

Dat meldt de Italiaanse krant La Repubblica donderdag. De club uit Napels is op zoek naar een nieuwe doelman, nu Pepe Reina transfervrij de overstap heeft gemaakt naar AC Milan. Ochoa moet bij de grootmacht uit de Serie A gaan concurreren met Alex Meret. De doelman werd eerder deze zomer overgenomen van Udinese. 

Ochoa werd bekend bij het grote publiek tijdens het WK 2014. Met Mexico blonk de sluitpost telkens uit en daarmee verdiende hij een transfer naar Malaga. Dat werd geen doorslaand succes, waarna Ochoa in 2017 de overstap maakte naar het Belgische Standard Luik. Daar maakte de Zuid-Amerikaan wel indruk. 

Voor Ajax zou een snelle transfer van Ochoa een meevaller zijn. De Amsterdammers nemen het komende week en de week daarop op tegen Standard in de derde voorronde van de Champions League. Ochoa is een van de bekendere namen in de selectie van de Belgen.