'Barcelona troeft wéér Italiaanse club af en maakt 30 miljoen over naar Bayern'

'Barcelona troeft wéér Italiaanse club af en maakt 30 miljoen over naar Bayern'

02-08-2018 17:09
49

FC Barcelona lijkt na Malcom weer te hebben toegeslagen op de transfermarkt. De Catalanen gaan zich versterken met Arturo Vidal, die overkomt van Bayern München. Hij ondergaat mogelijk later donderdag al de medische keuring.

Dat melden diverse media, waaronder Diario Sport, Sky Italia en Gianluca Di Marzio. Barça heeft een mondeling akkoord bereikt met zowel Bayern als de 31-jarige Chileen, die eveneens in beeld was bij Internazionale. De Nerazzurri werken ondertussen echter ook aan een verrassende deal voor Luka Modric, waardoor de Spaanse kampioen kans zag om de Italianen af te troeven.

Dat doet veel denken aan de transfer van Malcom, wiens transfer zelfs al werd aangekondigd door AS Roma. Op het allerlaatste moment gooide Barça roet in het eten met een hoger bod.  De Catalanen strikten deze zomer ook al Clément Lenglet en Arthur. Volgens Sport komt Vidal voor dertig miljoen euro over van Bayern. Hij moet de opvolger worden van Paulinho.

De transfer van Vidal lijkt te betekenen dat Barcelona de hoop op de komst van Adrien Rabiot heeft opgegeven. Paris Saint-Germain wil niet meewerken, zoals Ajax nog altijd een overgang van Frenkie de Jong naar Camp Nou dwarsboomt.