Gerucht: Overmars liet Ziyech-prijs met 10 miljoen zakken na Ajax - Sturm Graz

Gerucht: Overmars liet Ziyech-prijs met 10 miljoen zakken na Ajax - Sturm Graz

02-08-2018 20:18
152

Een opmerkelijk gerucht uit Italië: Ajax heeft vorige week een poging gedaan om Hakim Ziyech aan AS Roma te verkopen. Na de wedstrijd in Amsterdam tussen Ajax en Sturm Graz (2-0) zocht directeur spelersbeleid Marc Overmars contact met Roma-directeur Monchi.

Dat meldt het Italiaanse Calciomercato. Roma meldde zich eerder voor Ziyech, maar was niet bereid de vraagprijs van naar verluidt ongeveer 35 miljoen euro te betalen. Ajax deed een tegenvoorstel, maar kreeg geen reactie meer vanuit Rome. Wat bleek: Roma was afgehaakt en richtte het vizier op Javier Pastore, voor wie de club 25 miljoen euro neertelde. Daardoor was Ziyech niet meer nodig, zo liet Monchi op een persconferentie weten.

Ajax ging er waarschijnlijk vanuit dat Ziyech vlak na het WK verkocht zou worden en liep met het aantrekken van Dusan Tadic alvast vooruit op een transfer van de Marokkaan, die echter nog steeds in Amsterdam speelt. Calciomercato, dat eerder informatie over de situatie tussen Roma en Ziyech naar buiten bracht die even later ook in Nederland werd gemeld, schrijft dat Overmars na Ajax - Sturm Graz contact zocht met Monchi, om te pijlen of hij Ziyech nog steeds wilde hebben.

Overmars was zelfs bereid om veel water bij de wijn te doen. Daar waar Ajax in eerste instantie ruim 35 miljoen euro vroeg, wilde de club deze keer zakendoen voor een bedrag tussen de 25 en 27 miljoen euro, ongeveer tien miljoen minder. Monchi gaf echter aan niet meer geïnteresseerd te zijn in Ziyech, omdat zijn positie al voldoende bezet is.

Er is naar verluidt nog steeds een kleine kans dat Ziyech de transfer naar de Serie A maakt, want Calciomercato meldt dat Roma nog geen decisione definitiva (vertaald: definitieve beslissing) over Ziyech heeft genomen.