Ziyech niet blij met actie Overmars, Ajax publiceert statement: 'Niet mee eens'

Ziyech niet blij met actie Overmars, Ajax publiceert statement: 'Niet mee eens'

02-08-2018 21:09
249

Hakim Ziyech heeft rugnummer 22 teruggekregen, het nummer waarmee hij in zijn eerste jaar bij Ajax succesvol was. Het was de wens van Dusan Tadic om met rugnummer tien te spelen. Dat directeur spelersbeleid Marc Overmars hem dat nummer gegeven heeft, stemt Ziyech niet tevreden.

Nadat Ziyech bij Overmars aangaf weg te willen, ging hij op zoek naar een opvolger. Overmars kreeg de kans om Tadic te contracteren, maar die wilde graag met rugnummer tien spelen, het oude rugnummer van Ziyech. Overmars ging er waarschijnlijk vanuit dat Ziyech zou vertrekken, maar de middenvelder speelt nog steeds in Amsterdam.

"Toen er een kans was om Dusan Tadic naar Ajax te halen, bleek tijdens de gesprekken dat het zijn uitdrukkelijke wens was om met nummer 10 te spelen", licht Overmars toe op de clubsite van Ajax. "Daar heb ik toen mee ingestemd. In de tussentijd is geen transfer voor Hakim tot stand gekomen. En wij zijn blij dat hij hier nog speelt."

"Enkele weken geleden hebben wij het met Hakim en zijn zaakwaarnemer Mustapha Nakhli besproken. Zij zijn het er niet mee eens. Hakim speelt nu met het nummer waarmee hij bij Ajax begon en de UEFA Europa League-finale haalde. Ik heb veel waardering voor de manier hoe Hakim hiermee om is gegaan."