Boze Til discussieert met interviewer: In welk opzicht vond je ons slordig?

Boze Til discussieert met interviewer: "In welk opzicht vond je ons slordig?"

Gepubliceerd: vrijdag 3 augustus 2018 om 07:39vr 03-08-2018 om 07:39

AZ-aanvoerder Guus Til was niet te genieten na afloop van de Europa League-uitschakeling tegen Kairat Almaty. De twintigjarige middenvelder stond na afloop van de wedstrijd NUsport te woord en was het niet eens met de conclusies van de verslaggever van dienst.

Deze vond dat AZ slordig speelde tijdens de 2-1 thuiszege in Alkmaar, die na de 2-0 nederlaag in Kazakhstan echter geen waarde had. "In welk opzicht vond je ons slordig spelen?", counterde Til. De twintigjarige AZ-captain vond dat AZ in de heenwedstrijd niet thuis gaf, maar dat er in het eigen AFAS Stadion weinig aan viel te merken op het veldspel. "Als wij vorige week in de heenwedstrijd niet met 2-0 hadden verloren, had je nu wat anders gezegd. Je zegt dat we slordig waren omdat je weet dat we in Kazachstan met 2-0 onderuit zijn gegaan, maar we hebben hier gewoon met 2-1 gewonnen."

De gasten uit Kazakhstan werden voor rust in het zadel geholpen, nadat de Macedonische arbiter Dimitar Meckarowski ze een discutabele penalty gaf. "De scheidsrechter kwam natuurlijk wel uit het Oostblok, dat helpt ook al niet mee", baalt Til. De aanvoerder ergerde zich ook aan het tijdrekken van de gasten. "Hun keeper liet vaak genoeg een bal liggen om er vervolgens eentje aan de ballenjongen te vragen en kwam er daarna opeens achter dat er twee ballen in het veld lagen. Tsja, daar houd je alleen deze scheidsrechter mee voor de gek."

Desondanks steekt Til de hand in eigen boezem na het Europese echec. "We hebben het vorige week laten liggen. Kairat gaat op basis van deze twee duels terecht door. Zij waren beter."

Lees ook: "Ik heb het niet gedaan, maar ik had zo erg de neiging om er een.."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Was de penalty voor Kairat Almaty terecht?

Ja
18%
Nee
82%
(990 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws