'Milan droomt van stunt: gestopte Rijkaard in beeld als nieuwe trainer'

'Milan droomt van stunt: gestopte Rijkaard in beeld als nieuwe trainer'

03-08-2018 13:58
32

Frank Rijkaard kan bij AC Milan zijn rentree maken in de voetbalwereld. Leonardo, de nieuwe technisch directeur in San Siro, wil de 55-jarige Nederlander benoemen tot hoofdtrainer.

Dat meldt El Mundo Deportivo. Rijkaard werd vorige week door Italiaanse media gelinkt aan de trainerspositie bij Milan, die op dit moment nog wordt ingevuld door Gennaro Gattuso. Hoewel Gattuso niet onder grote druk lijkt te staan, wordt er wél volop gespeculeerd over de komst van Rijkaard. Leonardo zou de voorkeur geven aan de Nederlander.

Milan-directeur Leonardo heeft naar verluidt een lijntje uitgegooid naar Rijkaard. De kans dat de oud-international hapt, lijkt bijzonder klein. Rijkaard maakte in 2014 bekend dat hij is gestopt als trainer en was sindsdien niet meer actief in de voetballerij. Hij trainde Oranje, Sparta, FC Barcelona, Galatasaray en Saudi-Arabië.

Leonardo hoopt dat Milan, waar Rijkaard grote successen vierde aan de zijde van Marco van Basten en Ruud Gullit, hem aan het denken kan zetten. De Rossoneri slaagde er deze week al in om Gonzalo Higuain en Mattia Caldara over te nemen van Juventus. Leonardo Bonucci bewandelde de omgekeerde weg.