De Jong: Er werd zo veel aan mijn hoofd gezeurd over van alles en nog wat

De Jong: "Er werd zo veel aan mijn hoofd gezeurd over van alles en nog wat"

03-08-2018 14:33
51

Luuk de Jong heeft zijn aanvoerdersband weer terug bij PSV. Veel verandert er niet voor hem en dat heeft een simpele reden: de 27-jarige spits nam ook zonder band een leidersrol op zich.

"Het is een hele mooie eer dat ik de band mag dragen voor zo'n grote club. Maar persoonlijk verandert er voor mij niet veel, ik blijf mijn ding doen", vertelt De Jong, die Marco van Ginkel opvolgt, aan het Eindhovens Dagblad.

In 2015 was De Jong voor het eerst aanvoerder van PSV. Twee jaar later verloor hij de band aan Van Ginkel. "Iedereen weet hoe dat is gegaan. Er werd zo veel aan mijn hoofd gezeurd over van alles en nog wat, waar ik telkens weer antwoord op moest geven. Toen zeiden we van: hou mij maar uit de luwte en laat Van Ginkel die band dragen", verklaart de spits.

"Wat ik al zei: in het veld blijf ik naar het team toe hetzelfde doen. Misschien is het alleen voor het beeld naar buiten toe anders. Verder voel ik me lekker, ik zit goed in mijn vel. En voor het team wil ik de rol als aanvoerder zeker op me nemen", besluit De Jong.