Ajax over negatief reisadvies: 'Hadden het advies natuurlijk liever niet gegeven'

Ajax over negatief reisadvies: 'Hadden het advies natuurlijk liever niet gegeven'

03-08-2018 15:34
58

Ajax vindt het spijtig dat het supporters af moet raden om mee te reizen naar de Champions League-wedstrijd tegen Standard Luik. Doordat de fanatieke fans van Standard en Ajax in het verleden vaak harde confrontaties gehad hebben, gaven de Amsterdammers een negatief reisadvies af aan ouders met kinderen.

Het besluit is noodzakelijk, laat een woordvoerder weten aan AT5. "Laten we vooropstellen dat wij dit advies natuurlijk liever nooit hoeven te geven", aldus de zegsman. "Wij merken dat sommige supporters wel heel jonge kinderen meenemen. Aangezien het een risicowedstrijd betreft, hebben wij dit advies gegeven."

Tijdens het seizoen 2016/2017 zat Ajax met Les Rouches in een Europa League-poule. Supporters van beide clubs misdroegen zich in allebei de wedstrijden door vanuit het uitvak met vuurwerk te gooien. Ajax wil er alles aan doen om soortgelijke incidenten te voorkomen. "Ondanks dat kun je dingen nooit helemaal uitsluiten en daarom brengen wij in dit geval toch dit advies uit." De club laat verder weten dat ouders met hun kinderen van harte welkom zijn voor de return in de Johan Cruijff Arena.

Deze zal plaatsvinden op dinsdag 14 augustus, precies een week na de heenwedstrijd in het Stade Maurice Dufrasne.