'Once-in-a-lifetime experience' na vertrek bij Ajax: 'Voor mij een stap vooruit'

'Once-in-a-lifetime experience' na vertrek bij Ajax: 'Voor mij een stap vooruit'

03-08-2018 21:18
61

Peter Leeuwenburgh ziet zijn transfer naar het Zuid-Afrikaanse Cape Town City als een 'once-in-a-lifetime experience'. De 24-jarige doelman nam in mei afscheid van Ajax, waar hij maar liefst veertien jaar speelde.

Leeuwenburgh vindt niet dat hij een stap terug heeft gedaan. "Helemaal niet. Ik kan hier op het hoogste niveau spelen voor een van de topclubs van het land en hopelijk voor veel mensen in een vol stadion", zegt Leeuwenburgh tegen het Zuid-Afrikaanse Times Live. "Voor mij is dit eigenlijk een stap vooruit. Hopelijk kan ik hier veel wedstrijden spelen."

Bij Ajax lukte hem dat niet. De doelman deed een paar jaar dienst als reservedoelman bij Jong Ajax. Vorig seizoen kwam hij geen enkele wedstrijd in actie voor het beloftenelftal. "Ik wil gewoon wedstrijden spelen. Dat is voor mij het allerbelangrijkste. Ik wil veel winnen en ook een prijs winnen."

"Dit is een once-in-a-lifetime experience, vervolgt Leeuwenburgh. "Om in een van de mooiste steden van de wereld te spelen. Mijn vriendin komt ook snel over. We hopen hier voor lange tijd te wonen. Ik ben blij dat ik hier ben. Ondanks dat ik hier nog maar een week ben, voelt het al als een jaar. Ik heb er erg veel zin in."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie