Update: Witte rook uit Kameroen: Seedorf en Kluivert in Afrika aan de slag

Update: Witte rook uit Kameroen: Seedorf en Kluivert in Afrika aan de slag

06-08-2018 20:18
89

Clarence Seedorf is de nieuwe bondscoach van Kameroen. De Minister van Sport van het Afrikaanse land heeft dat zaterdagmiddag onthuld op een persbijeenkomst. Patrick Kluivert wordt de rechterhand van Seedorf. 

Seedorf en Kluivert moeten Kameroen succes gaan brengen op de Afrika Cup in 2019. Seedorf zat sinds het einde van afgelopen seizoen zonder club. Met Deportivo La Coruna degradeerde de voormalig middenvelder uit de Primera Division. Eerder beleefde hij een weinig succesvolle periode als trainer van AC Milan.

Kluivert was tussen 2016 en 2017 technisch directeur van Paris Saint-Germain. Eerder stond hij als coach op eigen benen bij de nationale ploeg van Curaçao.

Of de aanstelling van Seedorf en Kluivert bij De Ontembare Leeuwen al helemaal in kannen en kruiken is, moet nog blijken. Afgelopen week werd een gerucht over de twee nog weerlegd door de voetbalbond. Sven-Göran Eriksson leek lange tijd de belangrijkste kandidaat om de nieuwe bondscoach te worden. 

Eerder dit jaar werd Hugo Broos ontslagen. De Belg slaagde er niet in om Kameroen naar het WK 2018 te loodsen.

Update 6/8 9.12: De bekendmaking van de Kameroense voetbalbond dat Clarence Seedorf de nieuwe bondscoach is en Patrick Kluivert diens assistent, is voorbarig. Wél is er sprake van serieuze interesse. "Nog niet rond, maar bijna", laat Seedorf weten aan De Telegraaf. Volgens de ochtendkrant 'wikt en weegt' Kluivert nog over Kameroen. Hij wordt niet de rechterhand van Seedorf: de twee kunnen op basis van gelijkwaardigheid aan de slag.

Update 6/8 20.18: De kogel is door de kerk: Clarence Seedorf en Patrick Kluivert gaan toch aan de slag bij de nationale ploeg van Kameroen. De voetbalbond van de Ontembare Leeuwen heeft dit maandagavond bevestigd via de officiële kanalen. De twee voormalig Oranje-internationals zullen de ploeg begeleiden tijdens de Afrika Cup van 2019, die gehouden zal worden in Kameroen.