'Hij zal best belangrijk zijn voor PSV, maar het is niet mijn type speler'

'Hij zal best belangrijk zijn voor PSV, maar het is niet mijn type speler'

04-08-2018 18:16
40

Willem van Hanegem loopt niet warm voor Luuk de Jong. De PSV'er is niet 'zijn type speler'. Ronald de Boer is wél fan van De Jong.

"Ik moet eerlijk zeggen, het zal best een belangrijke speler ben, maar het is niet mijn type speler", zegt Van Hanegem bij FOX Sports. "PSV is over het algemeen, zeker thuis, tachtig minuten aan het invallen. Hij heeft er een heel lange periode heel weinig van gebakken. Het jaar daarvoor zat alles mee. Toen speelde hij geweldig, met dat elftal. Ineens was het afgelopen. Hij heeft niet de kwaliteit om een team op sleeptouw te nemen."

Wedden

Meer odds

De Boer is het gedeeltelijk met Van Hanegem eens, maar plaatst wel een kanttekening. "Hij heeft zich in het kampioensjaar redelijk gerevancheerd van het matige seizoen daarvoor. Als het even niet gaat.. hij wint bijna ieder kopduel. Hij wordt ondergewaardeerd, vind ik. Als hij spelers als Pereiro, Bergwijn en Lozano om zich heen heeft, krijgt hij genoeg ballen die hij erin kan tikken. Het is een jongen met een goede mentaliteit, hij geeft nooit op."