Van Persie laaiend enthousiast: 'Hij is gewoon fantastisch, we hebben toppers'

Van Persie laaiend enthousiast: 'Hij is gewoon fantastisch, we hebben toppers'

04-08-2018 20:40
81

Na afloop van het duel om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV was Robin van Persie vol lof over Justin Bijlow. Dankzij een heldenrol tijdens de penaltyreeks ging Feyenoord zaterdagavond aan de haal met de prijs.

De aanvoerder van de Rotterdammers was erg blij met het binnenhalen van de schaal. "Een prijs is een prijs. Misschien speel je de komende jaren niet meer om de prijzen. Van daaruit moet je elke kans die je hebt op een prijs willen benutten", zei Van Persie voor de camera van FOX Sports. 

Kenneth Vermeer en Bijlow hadden tijdens de penaltyreeks veel contact. Er bleek behoorlijk wat te zijn ingestudeerd. "Ik zag dat ook, ja", aldus Van Persie. "Justin is gewoon een fantastische keeper. Kenneth trouwens ook. We hebben echt toppers in ons doel. Wat hij heel goed doet: hij wacht goed. Daarom is hij in control. Daarom complimenten voor hem."

Tactische wedstrijd
"Dit was een tactische wedstrijd, zeker tijdens de eerste helft. Een wedstrijd zonder veel kansen. Je moet goed staan, zeggen ze dan. (...) Na rust werd het van beide kanten iets beter. PSV kreeg ook iets meer kansen."

Lees ook: Spelersrapport: Bijlow de grote man bij winnend Feyenoord, zwak debuut Dumfries