'Werkloze Bosz en De Boer azen op dezelfde baan en sturen sollicitatiebrief'

'Werkloze Bosz en De Boer azen op dezelfde baan en sturen sollicitatiebrief'

05-08-2018 19:14
70

De kans bestaat dat Peter Bosz of Frank de Boer aan de slag gaat in Polen. Legia Warschau heeft twee sollicitaties uit Nederland ontvangen voor de vacante trainerspositie.

Dat meldt Legia.net zondag. Legia Warschau is op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer na het ontslag van Dean Klafuric. De Kroaat werd in april aangesteld, leidde de Poolse topclub naar de landstitel én beker, maar de uitschakeling door Spartak Trnava in de tweede voorronde van de Champions League kostte hem de kop.

Inmiddels zou de inbox van Legia Warschau zijn volgestroomd met zo'n honderd sollicitaties. Oók Bosz en De Boer zouden zich, via een vertegenwoordiger, hebben aangeboden bij de Poolse kampioen. Bosz heeft sinds zijn ontslag bij Borussia Dortmund geen club meer, terwijl Frank de Boer voor het laatst op het veld stond bij Crystal Palace.

Naast de twee Nederlanders zouden onder meer Viktor Skripnik, Jens Keller en oud-bondscoach Adam Nawalka zich hebben gemeld bij Legia Warschau. De club is het nieuwe seizoen in Polen begonnen met vier punten uit de eerste drie wedstrijden.