Lukkien hakt knoop door en begint met 18-jarige doelman aan Eredivisie-seizoen

Lukkien hakt knoop door en begint met 18-jarige doelman aan Eredivisie-seizoen

05-08-2018 20:29
32

Kjell Scherpen is de eerste doelman van FC Emmen. Dat bevestigt trainer Dick Lukkien. Emmen opent het seizoen zondag met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag.

De keuze van Lukkien voor Scherpen is bijzonder, omdat de doelman pas achttien jaar oud is. "Kjell heeft het goed gedaan in de voorbereiding. Maar we moeten niet vergeten dat Dennis Telgenkamp op de tweede dag van de voorbereiding geblesseerd raakte en, in mijn ogen, nog niet fit genoeg is om te beginnen", verklaart Lukkien aan RTV Drenthe.

Scherpen hoorde het goede nieuwe vrijdag van zijn trainer. "Ik heb er veel energie in gestoken en hard gewerkt. Dan is dit een mooie beloning. Ik heb altijd bij Emmen gespeeld, het doel was om in het eerste te komen. Eerst hoop je op de Eerste Divisie, maar nu wordt dat de Eredivisie. Dat is een droom die uitkomt."

Lukkien is naar eigen zeggen niet over één nacht ijs gegaan in de keuze tussen Scherpen en Telgenkamp, laat hij weten aan het Dagblad van het Noorden. "Het was een lastige beslissing, waar ik wel een paar nachten mee in mijn hoofd heb gezeten."