Update: Aangehouden PSV-fan krijgt stadionverbod én moet voor rechter verschijnen

Update: Aangehouden PSV-fan krijgt stadionverbod én moet voor rechter verschijnen

06-08-2018 16:05
291

Een PSV-supporter heeft zaterdag een verstandelijk beperkte Feyenoord-fan vol in het gezicht geslagen. Dat gebeurde nadat Feyenoord via Jordy Clasie de strafschoppenserie in het Philips Stadion besliste en de Johan Cruijff Schaal won.

Theo Maas, wethouder van het Brabantse Someren en vader van slachtoffer Ritchie, laat aan het Eindhovens Dagblad weten dat hij bijzonder geschrokken is van het incident. "Veel mensen om ons heen op de tribune hadden in de gaten dat het twee jongens met een beperking waren. Zij genoten van hun enthousiasme", aldus Maas. "Pas na de laatste strafschop ging het mis. Het ging daarna razendsnel en er stond ineens een man voor Ritchies neus. Ik verwijt het mezelf dat ik het niet heb zien aankomen."

Persvoorlichter Thijs Slegers heeft namens PSV gereageerd op het incident en biedt zijn verontschuldigingen aan. "We gaan er alles aan doen om de daders te pakken", stelt Slegers. De persvoorlichter benadrukt dat PSV er alles aan heeft gedaan om de veiligheid van de stadionbezoekers te garanderen en dat dit ook voor 98 procent gelukt is. "Alleen in dit geval niet."

Update 6/8 6.52: De betrokken PSV-fan is geïdentificeerd en aangehouden door de politie, meldt het Eindhovens Dagblad maandagochtend. Maas heeft aangifte gedaan tegen de man die zijn verstandelijk beperkte zoon Ritchie heeft mishandeld. Of PSV nog maatregelen gaat nemen tegen de supporter, is nog onduidelijk.

Update 6/8 16.05: De 45-jarige Eindhovenaar die is aangehouden, heeft van het OM een voorlopig stadionverbod gekregen. Dat meldt Omroep Brabant maandagmiddag. Op 2 november moet hij zich bovendien voor de politierechter verantwoorden.