Van Gaal geïnspireerd door Brad Pitt: 'Een Nederlandse club kan best de CL winnen'

Van Gaal geïnspireerd door Brad Pitt: 'Een Nederlandse club kan best de CL winnen'

05-08-2018 22:40
78

Louis van Gaal sluit niet uit dat een Nederlandse club ooit nog de Champions League kan winnen. De oud-bondscoach, zondagavond aanwezig bij Zomergasten, spiegelt zich aan zijn favoriete film Moneyball.

Hierin speelt Brad Pitt een Amerikaanse honkbalcoach die zijn team succes brengt door, tegen alle heersende conventies in, te werken met statistieken. Volgens Van Gaal kan het Nederlandse voetbal een voorbeeld nemen aan dit soort alternatieve methodes. "Het wordt steeds moeilijker, want tegen het grote geld kan je niet op. Maar je kunt wel proberen anders te denken, waardoor die kans aanwezig is. Dat heeft Rinus Michels in de jaren zestig ook al gedaan met zijn totaalvoetbal."

Presentatrice Janine Abbring stelt dat de kans niet groot is dat een Nederlandse club zich ooit tussen de Europese elite kan scharen. "Nee, maar dat was in mijn tijd (in 1995, red.) ook al niet. Toen werd er ook al in alle media geschreven dat Ajax nooit meer Europees kampioen zou worden. Maar toen wonnen wij ook de Champions League. Of een Nederlandse club ooit nog de Champions League kan winnen? Natuurlijk."

Bekijk ook: Van Gaal 'flirt' bij Zomergasten: "Ik heb een zwak voor brunettes, zoals jij"