PSV speelt tegen Young Boys of 'qualifier', Ajax ontsnapt aan ontmoeting met Cocu

PSV speelt tegen Young Boys of 'qualifier', Ajax ontsnapt aan ontmoeting met Cocu

05-08-2018 23:22
70

PSV en Ajax zullen maandagmiddag om 12.00 uur met belangstelling voor de tv zitten. In het Zwitserse Nyon zal er geloot worden voor de vierde en laatste voorronde van de Champions League.

PSV is als regerend Eredivisie-kampioen al verzekerd van een plek in de vierde voorronde, net als het Zwitserse Young Boys. De overige mogelijke tegenstanders in de kampioenenroute spelen eerst nog in de derde voorronde: Rode Ster Belgrado en Spartak Trnava (afkomstig uit Servië en Slowakije), FK Qarabag en BATE Borisov (Azerbeidzjan en Wit-Rusland) en Malmö FF en Videoton FC (Zweden en Hongarije) gaan in onderlinge confrontaties uitmaken wie door mag naar de vierde voorronde.

Wedden

Meer odds

Ook Ajax moet eerst nog in de derde voorronde spelen: het Belgische Standard Luik is de tegenstander in de dubbele confrontatie. Wanneer de Amsterdammers dit tweeluik overleven, ontlopen ze het Fenerbahçe van trainer Phillip Cocu, dat in de derde voorronde is gekoppeld aan Benfica. De mogelijke tegenstanders komt uit de confrontatie tussen Dynamo Kiev en Slavia Praag. PAOK Saloniki en Spartak Moskou zijn de overige ploegen in de vierde voorronde, die niet tegen Ajax kunnen loten. De UEFA wil hiermee een politiek gevoelige Oekraïens-Russische confrontatie tussen Dynamo Kiev en Spartak Moskou voorkomen.

Bekijk de volledige potindeling van de UEFA hier.

Lees ook: Champions League-loting: deze tegenstanders kunnen PSV en Ajax treffen