Van Gaal over 'niet te weigeren aanbieding': 'Als ik alleen was, had ik 't gedaan'

Van Gaal over 'niet te weigeren aanbieding': 'Als ik alleen was, had ik 't gedaan'

05-08-2018 23:51
85

Louis van Gaal lijkt niet van plan om nog een comeback in de voetballerij te maken. De oud-bondscoach liet aan het einde van het seizoen weten dat hij een 'niet te weigeren aanbieding' had ontvangen.

Inmiddels heeft Van Gaal deze aanbieding toch geweigerd, onthult hij zondagavond bij Zomergasten. "Dat is nu van de baan." De 66-jarige Amsterdammer wil echter niet kwijt welke club of welk land achter deze aanbieding zat. "Want dan krijgt de volgende trainer alleen maar vragen waarom hij tweede keus was en dat soort dingen. Maar die job was mij op het lijf geschreven."

Van Gaal heeft zijn beslissing genomen vanwege zijn vrouw Truus. "Als ik alleen op de wereld zou, zijn dan had ik het gedaan. Maar ik ben niet alleen op de wereld. Truus heeft in 1997 haar baan opgezegd voor mij. Tien jaar geleden zijn we getrouwd en toen heb ik gezegd dat ik oud wil worden met haar. Moet ik nu dan zo geil zijn om die job te aanvaarden?" Op de vraag van presentatrice Janine Abbring of hij achter de Portugese geraniums gaat zitten, reageert Van Gaal dat hij zo goed als zeker klaar is in de voetbalwereld. "Ik ben nog niet officieel met pensioen. Maar die kans is nu negentig procent."

Lees ook: Van Gaal verklapt: "Ik heb een aanbieding die ik eigenlijk niet kan weigeren"

Lees ook: Van Gaal geïnspireerd door Brad Pitt: 'Een Nederlandse club kan best de CL winnen'