De Mos waarschuwt voor 'heel speciale' Ajacied: Dan moet de alarmbel afgaan

De Mos waarschuwt voor 'heel speciale' Ajacied: "Dan moet de alarmbel afgaan"

06-08-2018 10:26
71

Standard Luik moet dinsdagavond, tijdens de eerste Champions League-ontmoeting met Ajax, op z'n hoede zijn voor de 'hele speciale' David Neres. Dat zegt analist Aad de Mos in gesprek met Het Laatste Nieuws. 

"Standard moet uitkijken voor Neres, een heel speciale speler. Hij is erg dribbelvaardig en kan vanaf links of rechts twee à drie man uitspelen. Er moet altijd rugdekking zijn wanneer Neres aan de bal is", aldus De Mos in gesprek met de Vlaamse krant.

"Als hij in de laatste fase komt, moet de alarmbel afgaan bij Cavanda en Fai. Zij zullen écht ingetogen moeten spelen. Dat is ook zo wanneer Tadic en Ziyech aan de bal komen in hun zone. Voor Standard zal het niet zo belangrijk zijn om het spel te maken. Op de nul spelen is voor hen in die heenmatch heel belangrijk. Als Ajax in Luik scoort, wordt het wel heel moeilijk."

Voordeel
In tegenstelling tot Ajax is Standard al wél aan de competitie begonnen. Dat kan gunstig uitpakken voor de ploeg van trainer Michel Preud'homme, denkt De Mos. "Het voordeel voor Standard is dat ze al drie échte matchen zullen gespeeld hebben en niet tegen de kleintjes. Tegen Club en Gent zijn ze al getest geweest. Ajax is dan wel heel tevreden over het spel en de scores, vijf goals voor en één tegen, maar ze hebben nog niet tegen een échte ploeg gespeeld."

Dinsdagavond staat de eerste ontmoeting tussen Standard en Ajax op het programma. Een week later volgt de return.