Feyenoord geeft klap op vierde zomertransfer: Een op en top professional

Feyenoord geeft klap op vierde zomertransfer: "Een op en top professional"

06-08-2018 14:32
69

Het is officieel: Feyenoord heeft zich versterkt met Joris Delle. De Franse doelman komt transfervrij over en tekent een contract voor één seizoen in De Kuip.

Delle is de opvolger van Brad Jones. Hij wordt de derde doelman bij Feyenoord, achter Justin Bijlow en Kenneth Vermeer. Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst kan ook nog een beroep doen op de talentvolle Ramon ten Hove.

Wedden

Meer odds

"Met het vertrek van Brad Jones en de keuze voor Justin Bijlow als eerste doelman waren we op zoek naar een ervaren keeper om het keeperskwartet aan te vullen", verklaart technisch directeur Martin van Geel de komst van Delle op de clubsite.

"Die ervaring hebben we zeker gevonden in Joris, met bijna 200 wedstrijden achter zijn naam in het profvoetbal. Bovendien is hij een op en top professional. Die persoonlijkheid hebben we nodig om Justin en de andere keepers scherp te houden en om er te staan wanneer het nodig is."

De 28-jarige Delle speelde in de jeugd van FC Metz, waar hij in 2010 debuteerde in de hoofdmacht. Hij stond vervolgens onder de lat bij OGC Nice, Cercle Brugge, Lens en NEC. Delle is na Luis Sinisterra, Jordy Clasie en Yassin Ayoub de vierde zomeraanwinst in De Kuip.