Derksen mocht geen vragen stellen aan Bosz: 'Sta je er als Jan Doedel bij'

Derksen mocht geen vragen stellen aan Bosz: 'Sta je er als Jan Doedel bij'

06-08-2018 16:21
72

Johan Derksen komt al jaren niet meer in stadions, omdat de sfeer 'hem geweldig tegenstaat'. Dat zegt de analist van Veronica Inside in een interview met Darch Media. Voor een Europa League-duel van Ajax maakte hij in 2017 een uitzondering. 

"Ik ging de laatste vijf jaar bij VI al niet meer, omdat de sfeer me geweldig begon tegen te staan. Ja, één keer ben ik nog geweest, toen Ajax zo ver kwam in de Europa League. Vonden ze het leuk als wij met z’n drieën rondom die wedstrijd tegen Lyon langs het veld stonden", vertelt Derksen. 

"Mag je als zendgemachtigde Peter Bosz interviewen, maar dan komt er eerst zo'n nerveuze Ajax-voorlichter aan: alleen Wilfred Genee mag vragen stellen aan meneer Bosz. Sta je er met je 68 jaar als een Jan Doedel bij. En na afloop natuurlijk uren in de file."

"Dus, toen er vervolgens op iedere sportredactie werd geruzied over wie er met Ajax mee mocht naar de finale in Stockholm, bedankten Van der Gijp en ik voor de eer. Hebben ze Aad de Mos en Frank de Boer gestuurd. Die vinden dat nog wel leuk."