FC Twente slaat weer toe op de transfermarkt en presenteert aanwinst nummer negen

FC Twente slaat weer toe op de transfermarkt en presenteert aanwinst nummer negen

06-08-2018 20:35
240

Rafael Ramos is definitief speler van FC Twente, melden de Tukkers maandagavond via de officiële kanalen. De 23-jarige rechtsback uit Portugal komt over van het Amerikaanse Chicago Fire en heeft in de Grolsch Veste een contract tot het einde van het seizoen ondertekend.

De transfer van Ramos hing al langere tijd in de lucht. Technisch directeur Ted van Leeuwen bevestigde maandagochtend al aan TC/Tubantia dat de voormalig Portugees jeugdinternational op zijn lijstje staat. Later op de dag werd Ramos al op het trainingsveld van de Tukkers gespot. De rechtsback heeft onlangs zijn contract in de Verenigde Staten laten ontbinden en vertrekt nu transfervrij naar Enschede.

"Toen bleek dat Rafael beschikbaar kwam, hebben we niet geaarzeld", laat Van Leeuwen weten aan de clubsite. "Ramos is snel, zeer aanvallend en heeft een geweldige voorzet, ook van links trouwens. Als we hem het plezier in het voetballen kunnen teruggeven, kan hij uitgroeien tot een zeer waardevolle speler.  Bovendien van het type dat past in ons profiel."

De Portugese vleugelverdediger is de negende zomerse aanwinst van het seizoen. Eerder al kwamen Wout Brama, Matt Smith, Ulrich Bapoh, Tim Hölscher, Xandro Schenk, Ricardinho, Aitor Catalaprieda en Nacho Monsalve naar Enschede.