'Everton slaat grote slag en strikt veertienvoudig Braziliaans international'

'Everton slaat grote slag en strikt veertienvoudig Braziliaans international'

06-08-2018 21:04
25

Het Everton van directeur Marcel Brands lijkt zich te gaan versterken met de Braziliaan Bernard. De veertienvoudig international van de Goddelijke Kanaries zit sinds deze zomer zonder club nadat zijn contract bij het Oekraïense Shakhtar Donetsk niet verlengd werd.

Volgens The Daily Mail en Sky Sports hebben club en speler inmiddels een overeenkomst bereikt en zal de transfer binnen 24 uur wereldkundig worden gemaakt. Naar verluidt heeft Everton de strijd om Bernard gewonnen van Chelsea, West Ham United, AC Milan en Internazionale. Manager Marcos Silva zou zich persoonlijk met de transfer bemoeid hebben en Bernard hebben overtuigd om voor The Toffees te tekenen.

De 25-jarige vleugelaanvaller kan op Goodison Park gezelschap krijgen van landgenoot Richarlison, die eerder deze zomer overkwam van Watford. Bernard speelde sinds de zomer van 2013 in Oekraïne en behoorde tijdens het desastreus verlopen WK van 2014 tot de selectie van het gastland. Sindsdien is hij echter uit beeld geraakt bij de Seleçao.