'Barcelona biedt vijftig miljoen plus twee spelers, maar grijpt naast Pogba'

'Barcelona biedt vijftig miljoen plus twee spelers, maar grijpt naast Pogba'

06-08-2018 23:20
45

FC Barcelona lijkt de komst van Paul Pogba voorlopig uit zijn hoofd te kunnen zetten. Naar verluidt heeft Manchester United een aanbieding vanuit Catalonië afgeslagen.

Mundo Deportivo pakte maandagochtend uit met het nieuws dat Pogba het gehad heeft met United-manager José Mourinho en dat zaakwaarnemer Mino Raiola bezig is met een transfer van zijn cliënt. FC Barcelona heeft volgens The Sun en de Italiaanse Sky Sports-journalist Gianluca Di Marzio tevergeefs een bod neergelegd bij Manchester United. De nummer twee van het voorbije Premier League-seizoen lijkt echter niet van plan om Pogba te verkopen voor vijftig miljoen euro plus Yerry Mina en André Gomes.

Wedden

Meer odds

Het Catalaanse RAC1 betitelt een mogelijke transfer van Pogba als 'muy complicado'. Ten eerste is Manchester United één van de rijkste clubs ter wereld: The Mancunians hebben dus absoluut niet de noodzaak om boegbeeld Pogba te verkopen. Bovendien telde de club in 2016 liefst 105 miljoen euro neer voor Pogba. Dat betekent dat Barcelona naar alle waarschijnlijkheid minstens tweehonderd miljoen op tafel zou moeten leggen, voordat United ook maar denkt aan een verkoop.

Barcelona kampt tenslotte met de strenge belastingregels in Spanje: wanneer de Catalanen het jaarsalaris van Pogba (twaalf miljoen euro) over zouden nemen, komt daar nog eens twaalf miljoen aan belasting bovenop. De totale loonlasten voor de Fransman zouden hiermee dus liefst 24 miljoen euro exclusief premies en bonussen bedragen.