Update: Telegraaf voorspelt basisplaats Blind en andere rol De Jong

Update: Telegraaf voorspelt basisplaats Blind en andere rol De Jong

07-08-2018 12:20
92

Ajax-trainer Erik ten Hag kiest in het duel met Standard Luik voor dezelfde elf spelers als in de return tegen Sturm Graz. Althans, dat verwacht het Algemeen Dagblad. De Telegraaf denkt dat een basisplaats van Daley Blind een stap dichterbij is.

Mocht Blind inderdaad fit genoeg zijn om te starten, dan gaat dat mogelijk ten koste van Carel Eiting. De jonge middenvelder was in Oostenrijk nog een van de uitblinkers bij Ajax, maar moet mogelijk plaatsmaken voor Frenkie de Jong, schrijft De Telegraaf.

Het AD gaat er niet van uit dat Blind in de basis begint, waardoor De Jong wederom centraal achterin speelt naast Matthijs de Ligt. Eiting vormt in dat geval opnieuw een duo met Lasse Schöne op het middenveld, terwijl Donny van de Beek net als tegen Sturm Graz het kind van de rekening is. David Neres, Hakim Ziyech en Dusan Tadic spelen in de rug van Klaas-Jan Huntelaar.

Ajax en Standard trappen dinsdag om 20.00 uur af in de derde voorronde van de Champions League. De winnaar van het tweeluik neemt het op tegen Slavia Praag of Dynamo Kiev.

Vermoedelijke opstelling Standard Luik: Ochoa, Cavanda, Luyindama, Laifis, Frai, Bastien, Agbu, Marin, Mpoku, Emond, Carcela

Vermoedelijke opstelling Ajax: Onana, Mazraoui, De Ligt, F. de Jong, Tagliafico, Ziyech, Schöne, Eiting, Neres, Huntelaar, Tadic

Update 12.20: Telegraaf-reporter Mike Verweij voorspelt dat Ten Hag wel degelijk een wijziging gaat doorvoeren in zijn basiself. Niet Carel Eiting, maar Daley Blind staat volgens hem in de basis. Blind neemt achterin plaats naast  Matthijs de Ligt, terwijl De Jong naar het middenveld doorschuift.