Van Bronckhorst heeft slecht nieuws én gaat mogelijk rouleren met keepers

Van Bronckhorst heeft slecht nieuws én gaat mogelijk rouleren met keepers

07-08-2018 13:57
72

Feyenoord moet het donderdagavond tijdens de Europa League-clash met AS Trencin stellen zonder Jerry St. Juste en Nicolai Jörgensen. Dat vertelde trainer Giovanni van Bronckhorst dinsdag tijdens een persconferentie. Woensdag bekijkt de oefenmeester of Robin van Persie en Jens Toornstra inzetbaar zijn tegen de Slowaken. 

St. Juste viel afgelopen weekend geblesseerd uit tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal met PSV. De rechtspoot is nog niet hersteld. Jörgensen was er zaterdag helemaal niet bij. De Deense spits is nog altijd absent, evenals Yassin Ayoub. Tonny Vilhena is geschorst. 

Toornstra liep tegen PSV een armblessure op en moest na rust gewisseld worden. Het is dus onduidelijk of hij tegen Trencin kan spelen. Voor Van Persie geldt hetzelfde. Woensdag hakt Van Bronckhorst een knoop door over het duo.

Keepers
De oefenmeester vertelde verder dat hij dit seizoen mogelijk gaat rouleren met zijn keepers. Justin Bijlow is de nummer één in de competitie, maar mogelijk krijgt Kenneth Vermeer speeltijd in de Europa League. "Vermeer is bijna fit en het is een mogelijkheid dat hij op termijn in de Europa League gaat spelen. Hij traint mee, maar is nog niet 100 procent", tekende RTV Rijnmond op uit de mond van Van Bronckhorst.