'Arsenal wil 128 miljoen uittrekken voor Dembélé én 'stalen' Knipoog-Kroaat'

'Arsenal wil 128 miljoen uittrekken voor Dembélé én 'stalen' Knipoog-Kroaat'

07-08-2018 18:23
22

Arsenal heeft nog twee dagen de tijd om de selectie aan te vullen en lijkt graag van die gelegenheid gebruikt te willen maken. The Gunners zouden hun pijlen hebben gericht op Ousmane Dembélé (FC Barcelona) en Domagoj Vida (Besiktas).

Dembélé verruilde een jaar geleden Borussia Dortmund voor 115 miljoen euro, destijds een Barcelona-record, voor de Catalanen, maar heeft geen overtuigend debuutseizoen achter de rug. Barcelona heeft inmiddels de Braziliaan Malcom binnengehaald en Dembélé lijkt daar niet blij mee te zijn. Volgens Mundo Deportivo is Arsenal-manager Unai Emery bijzonder gecharmeerd van de Fransman en is hij bereid om liefst honderd miljoen euro op tafel te leggen.

De 21-jarige vleugelaanvaller zou volgens Emery een perfecte aanvalspartner zijn voor Pierre-Emerick Aubameyang. De twee speelden tijdens het seizoen 2016/2017 samen bij Borussia Dortmund en zijn sindsdien goede vrienden. Dembélé zorgde onlangs nog voor opschudding op social media nadat hij te gast was bij een feest van de vader van Aubameyang. Deze deelde vervolgens een foto waarop Dembélé poseerde met zijn zoon en nóg drie Arsenal-spelers: Alexandre Lacazette, Mattéo Guendouzi en Henkrikh Mkhitaryan.

Knipoog-Kroaat
The Sun meldt dat Arsenal op zoek is naar defensieve versterking. Besiktas-verdediger Domagoj Vida, ook wel bekend als de Knipoog-Kroaat, moet The Gunners naar verluidt 28 miljoen euro kosten. Vida moet volgens de boulevardkrant voor 'extra staal' in de Arsenal-verdediging zorgen, maar kan pas binnengehaald worden wanneer de Londenaren nog een speler verkopen: Shkodran Mustafi of Danny Welbeck lijkt plaats te moeten maken.