Ajax presenteert drie talenten: 'Bij Manchester City was het altijd oorlog'

Ajax presenteert drie talenten: 'Bij Manchester City was het altijd oorlog'

07-08-2018 18:39
61

Ajax heeft dinsdagmiddag Noa Abid (18) en Damjan Dostanic (16) officieel voorgesteld via de officiële kanalen. Het tweetal, overgekomen van respectievelijk Vitesse en Excelsior, zal dit seizoen samen met de van PSV overgekomen Elgero King aansluiten bij Ajax O19.

Abid is een controlerende middenvelder, die door trainer John Heitinga is vergeleken met N'Golo Kanté. De geboren Hagenaar spiegelt zichzelf liever aan Frenkie de Jong, Sergio Busquets en Marco Verratti. Abid heeft bovendien een verleden in de jeugdopleiding van Manchester City. "Daar komt mijn winnaarsmentaliteit vandaan. Ze vechten daar alsof het oorlog is. Phil Foden en Tom Dele-Bashiru waren mijn teamgenoten. Mooi om ze in de Champions League te zien spelen", vertelt hij aan de Ajax-site.

Dostanic heeft twee Servische ouders en is blij dat landgenoot Dusan Tadic sinds deze zomer in Amsterdam speelt. "Mijn ouders maakten grappen dat ik met hem moest gaan praten. Als ik helemaal gewend ben, ga ik dat zeker doen!" De van Excelsior overgekomen topschutter karakteriseert zichzelf als een veelzijdige spits. "Ik ben sterk aan de bal, kan goed met links en rechts schieten en kan goed koppen. Ik kijk graag naar Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic."

Lees ook: 'Ik moest vertrekken bij PSV. Ajax had interesse, toen was de keuze snel gemaakt'