Weergaloos Real verslaat AS Roma: Nederlands doelpunt én prachtgoal Asensio

08-08-2018 07:10
20

Real Madrid heeft vannacht overtuigend afgerekend met AS Roma in de International Champions Cup. De ploeg van Julien Lopetegui won uiteindelijk met 2-1, omdat Kevin Strootman voor de aansluitingstreffer tekende.

De Madrilenen lieten in de eerste helft zien ook zonder de aan Juventus verkochte uitblinker Cristiano Ronaldo goed te kunnen voetballen. Al na twee minuten opende Marco Asensio de score na een magistrale pass van Gareth Bale. Nog binnen het eerste kwartier verdubbelde de aanvaller uit Wales de score met een goede actie en een dito schot. Roma, dat zonder Nederlanders begon aan het duel, kwam er niet aan te pas.

In de rust mocht Justin Kluivert invallen, maar ook met de Nederlander in het veld wist Roma geen vrachtladingen grote kansen te creëren. Met nog een half uur op de klok mochten ook Strootman en Rick Karsdorp het veld betreden. In de slotfase resulteerde dat in de aansluitingstreffer: Strootman knalde de 2-1 van dichtbij binnen. Verder dan dat kwamen de Romeinen niet.